Home
Contact
Introductie
 


 Wij zijn lid van:

null
 

Maatschappelijke Betekenis

Laboratorium Medisan is zich bewust van de maatschappelijke verantwoordelijkheid als enerzijds werkgever en anderzijds een onderneming die op basis van kennis en kwaliteit een bijdrage kan leveren aan de gezondheid en het welzijn van mensen. In dit kader heeft Laboratorium Medisan in samenwerking met de Universiteit van Wageningen producten ontwikkeld en beschikbaar gesteld voor een dubbelblind klinisch onderzoek in Tanzania.

Deze klinische studie was onderdeel van een programma om kindersterfte als gevolg van malaria terug te dringen en was erop gericht om vast te stellen welke vitamines en mineralen, die invloed hebben op de ontwikkeling van het immuunsysteem en daarmee op de ontwikkeling van de weerstand tegen  malaria, onvoldoende in het voedingspatroon aanwezig waren.

Om dit doel te bereiken, werden 600 deelnemers uit de meest kwetsbare groep van kinderen in de leeftijd van 6 maanden tot 5 jaar gedurende anderhalf jaar in de studie betrokken. In april 2009 is het veldonderzoek afgesloten en de resultaten en conclusies worden in 2010 gepresenteerd.


  

   

Laboratorium Medisan
Skrynmakker 11
8447 GH  Heerenveen

Postbus 266
8440 AG  Heerenveen

T +31 (0) 513 468910
F +31 (0) 513 468919

E info@lab-medisan.com

  Webdesign: Great Advice :: Disclaimer & Privacy :: Copyright Laboratorium Medisan 2010